Túlélés, vadászat, természetjárás

Túlélési tanácsok, tippek, minden amivel életben maradhatsz. Főbb témáink: Túlélőfelszerelséek, túrabakancsok, tűzgyújtóeszközök, sátrak, kések, tájolók, túrabeszámolók. Túlélési praktikák.

Hírdetés

Utolsó kommentek

Hírdetés

Túlélőkés készítés

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

I. Bomit Túlélőtúra II. rész

Vultus 2010.06.25. 11:34

Mint korábban említettem, két cserkésszel vettem részt a megmérettetésen, akik tudták a tájékozódás csínyját-bínját. Apropó, tájoló nélkül senki se induljon el! Elnegedhetetlen a tájolóhasználatának beható ismerete! Érdekességként megemlíteném az orosz bázis, vagy bunkert, azaz atombunkert, ami a Bakonyban található, az esetleges harmadik világháború bekövetkezte esetén, az orosz csapatok innen indítanák tankjaikat a nyugati kapitalista világ ellen. Na de ne térjünk el a tárgytól. A túrán 8 csapat vett részt, a legtöbben profi felszereléssel, de voltak akik szinte mackógatyában, túrabakancs komolyabb aláöltöző és jó minőségű lámpa nélkül indultak el. Megjegyezném, hogy a nagyméretű, amerikai filmekben rendőrök által használt Maglite lámpákat nem ajánlom, nagyon nehezek, és szörnyen le tudnak hűlni, az aluminium külsejükhöz szinte hozzáfagy az ember keze. Persze nem vitatom, tökre sem lehet tenni őket. A túrára magammal vittem egy termossz szinte még forrásban lévő teát, ami pár óra alatt jégkásává vált, nem igazán esett jól a minuszokban. folyt. köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelomester.blog.hu/api/trackback/id/tr892109004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása