Túlélés, vadászat, természetjárás

Túlélési tanácsok, tippek, minden amivel életben maradhatsz. Főbb témáink: Túlélőfelszerelséek, túrabakancsok, tűzgyújtóeszközök, sátrak, kések, tájolók, túrabeszámolók. Túlélési praktikák.

Hírdetés

Utolsó kommentek

Hírdetés

Túlélőkés készítés

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

Tűz szállítása

Vultus 2010.10.28. 18:24

Tűz szállítása

Gyakran előfordul, hogy kevés a gyufánk, esik az eső, vagy egyéb ok miatt célszerű a tüzet magunkkal vinni. Különösen, ha hideg vízben kell átgázolnunk, úsznunk, akkor minden perc késlekedés számít. Egy legalább 400 grammos konzervdoboz oldalát több helyen lyukasszuk át késsel, majd béleljük ki nedves falevelekkel, fűvel. Ezekre tegyünk keményfa parazsat, majd a tetejére ismét nedves levelek jönnek. A dobozt egy drótra erősítve vihetjük magunkkal, és szükség esetén meglóbálva szítsuk fel a parázstüzet. Célszerű az útra még faszén darabokat is vinnünk, így a több órás vagy egy napos út közben a parazsat táplálni is tudjuk. A tűz szállításának ez a gyakorlatban legjobban bevált, megbízható módszere.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelomester.blog.hu/api/trackback/id/tr392406005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása