Túlélés, vadászat, természetjárás

Túlélési tanácsok, tippek, minden amivel életben maradhatsz. Főbb témáink: Túlélőfelszerelséek, túrabakancsok, tűzgyújtóeszközök, sátrak, kések, tájolók, túrabeszámolók. Túlélési praktikák.

Hírdetés

Utolsó kommentek

Hírdetés

Túlélőkés készítés

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

Írottkő 70

Vultus 2010.06.24. 21:04

Avagy életem második legkeményebb túrája... Lesz szó az elsőről is... türelem

Írottkő. A maga 882 m es magasságával, és a testvérhegyeivel egész szép kihívást jelent a fel le mászkálást kedvelőknek. Hogy mindenki számára közérthető legyen, a 70 a túra hosszát jelzi kilóméterben kifejezve. Nemtudom ez első hallásrakinek tűnik soknak vagy kevésnek, de midenesetre mielőtt nekivágtunk nekem nem tűnt soknak. Miútán elértük az 50 km-es ellenörzőpontot komoly döntéssel találtuk szemben magunkat. Sötétedett, mindenki talpa térde sarka dereka teljesen szétvolt, valamint sötétedett, és lámpánk sem volt. Reménytelennek tűnő helyzet mondhatnánk, de egy nálunk is jobban lemaradásban lévő csapat megmentett minket, nekik lámpájuk is volt, hozzájuk csapódtunk tehát. Az utolsó 20 km es szakasz, ha rá gondolok is fáj, egy hatalmas és végtelennek tűnő emelkedővel kezdődött, majd egy hosszu egyenes út aminek sosem volt vége. Fájt. Nagyon fájt mindenünk. De itt már nem adhattuk fel, folytattuk hát. Reggel 6 kor indultunk el a Kőszegi Álltalános iskola tornaterméből, és este 11 körül értünk célba, közben alig áltunk meg enni inni. Kegyetlen volt.

A rendezők szerint egy gynege fizikumu egyén egyszer fogadásból indul a túrán ésmindenképp be akarta fejezni. Tüdőgyulladás, vérző ajkak, láz és szétment izületek voltak a tünetei!

Egészségünkre!

Jó hogy nem hagytam ki és be tudtam fejezni, unokáimnak büszkén mutagatom majd kitűzőmet a 70-es számmal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelomester.blog.hu/api/trackback/id/tr762107579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása