Túlélés, vadászat, természetjárás

Túlélési tanácsok, tippek, minden amivel életben maradhatsz. Főbb témáink: Túlélőfelszerelséek, túrabakancsok, tűzgyújtóeszközök, sátrak, kések, tájolók, túrabeszámolók. Túlélési praktikák.

Hírdetés

Utolsó kommentek

Hírdetés

Túlélőkés készítés

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

Túlélőkés készítés I.

Vultus 2010.06.24. 21:05

A túlélés legfontosabb szerszáma az agy után. Vele elvégezhetjük a legalapvetőbb feladatokat a szabadban. Vágást súlytst, hasítást, kalapálást, lyukasztást, szeletelsét.

Ha egy késnek ezekre mind alkalmasnak lennie, nem mindegy milyen formájúra tervezzük. Ezen feladatok mindegyikére találhatnánk egy egy tökéletes formát, de oyalt ami mindet egyesíti már nehezebb találni. Egyesek szerint lehetetlen.

A képen a saját kezemmel, Sleipner hidegmunkaacélból sarokcsiszolóval kivágott kés látható, elég korai állapotában. A kés vastagsága 6 mm, hossza 340 mm. A készítés további lépéseiről még lesz szó.

Címkék: fém acél kés rambó túlélőkés megmunkálás sleipner késkészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelomester.blog.hu/api/trackback/id/tr542107583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása